INNUBIO Speciality Hemp Coffee kawa konopna speciality 250 g

69,00 zł
Brutto
Wysyłka w 24h (darmowa wysyłka od 100zł)

Połączenie brazylijskiej kawy jakości Speciality z wyselekcjonowanymi roślinami konopi włóknistych Cannabis sativa L. odmiany Santhica 70.

Speciality Hemp Coffee to owoc współpracy dwóch doświadczonych łódzkich baristów-rzemieślników z pionierem branży konopi włóknistych – INNUBIO. To wyjątkowa kawa – łagodna i klasyczna w smaku oraz miękka i puszysta w strukturze. Polecana zarówno do espresso jak i kaw mlecznych parzonych metodą tradycyjną, a także w ekspresach przelewowych czy ciśnieniowych.

Ilość

INNUBIO Speciality Hemp Coffee kawa konopna speciality 250 g

  • Zawartość naturalnie występujących związków w konopiach włóknistych
  • Gwarancja świeżego zbioru - kwiaty konopi oraz surowe ziarno kawy pochodzą z najświeższych zbiorów
  • Zrównoważony rozwój – ziarna kawy dostarczane są do palarni bezpośrednio od farmera
  • Świeże wypalanie – kawa trafia do naszych klientów najpóźniej do kilku tygodni po jej wypaleniu
  • Wyjątkowy smak – słodki, czysty i pełny smak
  • Selekcjonowane ziarna – dzięki najwyższej jakości selekcjonowanym ziarnom kawę Speciality można pić nawet kilka razy dziennie bez ryzyka bólu brzucha czy wątroby
  • Różnorodność – ziarna naszej kawy pochodzą z Cerrado, czyli ekoregionu Brazylii pokrytego sawanną
  • Najwyższa jakość – jakość Speciality kontrolowana jest na każdym etapie, od sadzonki kawowca aż po filiżankę kawy

Swój wyraźnie wyczuwalny czekoladowo-orzechowy aromat oraz niską kwasowość zawdzięcza naturalnej obróbce ziaren suszonych na słońcu, dzięki czemu charakterystyczna słodycz zawarta w miąższu przedostaje się do środka ziarna.

Sam proces wypalania kawy przeprowadzany jest metodą rzemieślniczą w piecu bębnowym i w całości kontrolowany przez wykwalifikowanego roastera. Jakość ziarna sprawdzana jest na każdym etapie wytwarzania kawy – zarówno przed jak i po wypaleniu. Ziarna są wielokrotnie testowane tradycyjną metodą cuppingu, czyli zaawansowaną i selektywną techniką używaną przez sensoryków, w celu oceny jakości zarówno samego zapachu jak i smaku ziaren kawowca.

Konopie dodawane są do ziaren kawy jeszcze przed procesem samego ich mielenia, dzięki czemu rozkładają się w kawie równomiernie oraz uwalniany jest ich wyjątkowy aromat.

Kwasowość: niska, owocowa

Nuty smakowe: czekolada, orzechy, karmel

Region: Cerrado (ekoregion Brazylii)

Odmiana: Mundo Novo, Catuai, Bourbon

Wysokość upraw: 900-1250 m n.p.m.

Obróbka: naturalna

Konopie włókniste odmiany Santhica

Na farmach INNUBIO konopie uprawiane są z najwyższą starannością, poszanowaniem surowca oraz bez użycia jakichkolwiek sztucznych środków ochrony roślin. Wolna od zanieczyszczeń, żyzna gleba klasy I, a także ręczna obróbka surowca gwarantują najwyższą jakość produktu końcowego.

Kawa jakości Speciality z regionu Cerrado

Ekoregion Cerrado, położony w południowo-zachodnim Minas Gerais (Brazylia), znany jest z jednorodnego klimatu i stałej wysokości nad poziomem morza. Warunki te pozwalają idealnie oszacować dokładny moment zbioru, co wyraźnie przekłada się na najwyższą a przede wszystkim stałą jakość kawy Speciality.

Składniki:

Kawa mielona arabica, konopie włókniste (Cannabis sativa L., Santhica 70).

Zalecenia:

Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Optymalny czas zaparzania metodą tradycyjną wynosi 5 minut. Po zalaniu kawy wodą, nie mieszaj!

Sposób użycia:

Do parzenia metodą tradycyjną, jak i w ekspresach ciśnieniowych czy przelewowych.

Produkt nie zawiera THC (tetrahydrokannabinolu).

Zawartość THC: < 0,3%

INN010
Dodaj opinię

Aby ocenić produkt musisz być zalogowany.

Brak przesłanych opinii

Może Ci się spodobać

Olejki CBD w kroplach konopnych
389,00 zł

Powiązane produkty

HempKing
Cibdol
CannabiGold
Biokonopia
Altaio
Amber Oil
CBDmed
Endoca
Spectrum Vape
Trompetol
Cannabios
BioBloom